Tanya, falu, Budapest….

Tavaly óta némi rendszertelenséggel de azért időről időre kerül némi lószar, leginkább az általam preferált kerékpárutak némelyikére. Már egyszer feltoltam az agyam ezen, de már már minden hetes dologról van szó!

loaszarOkés hogy Bp egy piszok nagy európai falu, vagy egy marhára felhizlalt falu de hogy ennyire az legyen… Régen amikor nem volt otthon aszfaltos út, gyakori volt a lószar, – mondanám hogy lócitrom, mert az kulturáltabban hangzik , de mondja ezt azt aki olyan citromot tesz a teába –  de mivel ott és akkor a dzsipók még nem Jeeppel meg merdzsóval jártak hanem lóval, és volt belőlük elég, ez nem volt olyan eget rengető dolog és „illett” is a vidéki környezethez.

A széles úton simán kerülgettük.

Ám azért érezzük hogy a belváros közepén, illetve bármely helyén okoz némi meglepetést egy adag lószar. Nem igen tájba illő, mondhatni környezet idegen a csupa üveg és aszfalt környezetben ez a kis halom. Illetve elnézést, nem kis hanem egy tök nagy adag szar, benne széna, szalma s mi ló szem-szájnak jó falat…  rajta legyek, kutat, matat. (olyan mint a kínrím)

Hogy kerül a belvárosba ez az anyag amikor a lónak sem hinném hogy jó az aszfalt, meg úgy egyébként is ennek az újhullámos szittya szarakodásnak miért éppen a fő”városban” kell megjelenni.

loszar4

Megy a jó polgár az gépéjárművel és egyszer csak mi a 3,41csa egy ló néz be az ablakon.  Tisztára mint 30 éve falun… He, LÓ!

„Jó e az kend patájának eme izzó aszfalt pora, s ha már szavát hallom, mondja meg merre van az Buda..”

Na így kerül a szar a bringaútra. Mert hát a lónak is két kereke van még is szarik.

Lehet hogy az Urálból (nem igaz!)  eltévedt tesóink néha néha felbukkannak, még mindig a hazát keresvén? Nyergük alatt szarvas húst puhítván róják a messzeséget, s nem ismerik fel a hazát hogy megérkeztek? Vagy a „Hagyomány Őrzői”  „mutassák” így meg a népnek a hungárián hogy bezony ma már nem az SLK, meg a VR a menő hanem sima 1Le kétméteres szilaj. Nem tudom, nem is értem és le is szarnám de akkor azt is kerülgethetném mint ezeknek az izéknek a cuccait. Mert milyen hülyén néz már ki egy ló pelenkába? Nem? Vagy hogy a lovas előre néz, a ló segge hátul van, a lón meg nincs visszapillantó tehát nem látja hogy mi történik hátul.  A ló meg olyan hogy laza séta közben is képes használni az ánuszát.  És ha a lovas látná is, meg kéne állni, elő kéne venni a nemlétező csomagtartóból a vödröt és a lapátot össze kéne kaparni a kulát, és visszatenni a csomagtartóba.  De mivel ez nem megoldott, marad a szar a járdán a városi gyerekek, gyalogosok, babakocsisok, kerékpárosok  legnagyobb örömére.

loszar2loszar3

 

 

 

 

 

Kalapos, lajbis lovas buzgárok! Lehetne hogy a szart eltakarítsátok járműveitek után? Csak mert ez nagyon nem európai, még ha (ezzel is!) kifelé tatunk onnan…