Lejárt nevek kora, avagy támadnak a végtelen családnevek

Tóth Ede amikor megismerte Kiss Erikát egyértelmű volt hogy Erika Tóhné Erika lesz. Telt múlt az idő és az eberek rájöttek, hogy ez bizony nem trendi, mert hát milyen már ha valakinek kifér a neve egy normál űrlap név mezőjébe.

Született egy lányuk, akit egyszerűen Tóth Edinának neveztek el mert akkor még azt gondolták hogy az apa családnevét tovább kell vinni.

Telt-múlt  az idő Edina felnőtt és és megismerkedett Krobvcsobvenka Bélával akinek az apukája a távoli Tümnkcsfárból érkezett.  A fiatalok összehátasodtak és hajtva őket az új idők szele, és persze a feminista kölcsönös tisztelet, Béla és Edina szépen felvette egymás nevét így lettek Ők a (sorsolás alapján a Tóth előre került) Tóth-Krobvcsobvenka Edina és Tóth-Krobvcsobvenka Béla. Született is egy fiú gyermekük akit szintén az új idők divatjának megfelelően elneveztek Tóth-Krobvcsobvenka Gandalfkának.

A nagyszülők csak néztek ki a fejükből, nem is nagyon értették miért nem lehet a gyermeknek valami normális nevet adni mint pl. József vagy Károly.

A kis Tóth-Krobvcsobvenka Gandalfkának szép évei voltak az iskolában, rendszeresen volt viccek tárgya az olyan egyszerű nevű gyerekektől mint Nagy Péter és Szabó Gábor, akik rendszeresen „Egészségedre!” -t kiabáltak amikor a kis Gandalfka kimondta a kis nevét.  A tanárok nem lepődtek meg, egy olyan helyen ahol a Lakatos Nintentó és az Oláh Oranldinnyó már megszokott egy Gandalfka már fel sem tűnik.

Gandalfka felnőtt szépen pályát is választott, lett belőle tökmindegy mi, de ilyen névvel biztos nem sin hegesztőnek megy el az ember, lényeg a lényeg hogy megismerkedett élete párjával Dzsindezserkével akinek az apukája Hlobacsekwszkil-Wehlamndernner Adof és anyukája Hlobacsekwszkil-Wehlamndernner Györke.

(Amúgy meg fingom sincs hogy a Györke milyen nemű, zárójel bezárva)

Össze is házasodtak szépen, pedig a polgári esküvő kereken a 17.  percben fulladt röhögésbe amikor az anyakönyvvezető (amúgy  Papp Krisztina) ötödjére sem bírta kimondani röhögés nélkül a Hlobacsekwszkil-Wehlamndernner Dzsindezserke nevét, amikor pedig sokadik nekifutásra végre sikerült a kettejük nevéből összehozott Tóth-Krobvcsobvenka – Hlobacsekwszkil-Wehlamndernner Dzsindezserke és Tóth-Krobvcsobvenka – Hlobacsekwszkil-Wehlamndernner Gandalfka  leírásánál sírva rohant ki, lévén az elrontott anyakönyvi jegyzőkönyvet nagyon nehéz pótolni.

A templomban  a pap a a 25 perces beszéd után sosem jutott el a csókoljátok megy egymást figuráig, ugyanis amikor a hitesküben az következett hogy és Te fiam Tóth-Krobvcsobvenka – Hlobacsekwszkil-Wehlamndernner Gandalfka akarod e hites feleségedül Tóth-Krobvcsobvenka – Hloba

csekwszkil-Wehlamndernner Dzsindezserkét egy rövid bassza meg  után egyszerűen közölte hogy házasok vagytok és elhagyta az oltárt.

De Tóth-Krobvcsobvenka – Hlobacsekwszkil-Wehlamndernner Dzsindezserke és Tóth-Krobvcsobvenka – Hlobacsekwszkil-Wehlamndernner Gandalfka nem adta fel, dolgoztak is szépen a projektem míg nem ikreik születtek és alig várták már hogy felüssék az új magyar (és külhoni igaz magyar) keresztnév jegyzéket és nevet válasszanak.

Így született meg Tóth-Krobvcsobvenka – Hlobacsekwszkil-Wehlamndernner Kavdroszekundális Dallsz 128Bites Péterke és Tóth-Krobvcsobvenka – Hlobacsekwszkil-Wehlamndernner Dzsindezserke Zsüleietta Gigahetrcz Audi Emerenciácska, melyből kiderül hogy az apa nyilván informatikus az anya pedig egy autószalonban értékesítési manager.

Tóth Ede és Kiss Erika pedig egyszerre kacagva és sírva fetrengenek sírjukban, és nem tudják  hol és hogy  hülyült el  ennyire ez a világ…. de nekik már mindegy, nem nekik kell kitölteni azt az űrlapot.

 

 

 

 

UI:

” Kikérem magamnak! Teljesen felettébb vagyok háborodva! Ez így minden szója sem igaz és mindennemű irigység és tiszteletlenség árad az egyszerű nevű Rónay Gáborból mert neki nincs olyan felemelően tiszteltreméltizé neve!

– Tóth-Krobvcsobvenka – Hlobacsekwszkil-Wehlamndernner Kavdroszekundális Dallsz 128Bites Péterke –