Amikor a rekord megdől…

Minden egyes alkalommal azzal játszom hogy adott távolságon a lehető legkevesebb fogyasztást produkáljam. Persze nem úgy hogy az autó áll. 🙂 Az eddigi rekordok 5,3 – 5,7 között ingadoztak. (Szemben az átlag Prius fogyasztással ami hibrid mivoltával sem tud 6liter alá menni, de még a Priusos ismerőseim is azt mondják hogy még a hat liter is megoldhattalan) Ez is kevesen hitték de a próbakörök mindig ámulásra késztették a hitetlenkedőket.
Viszont a múltheti produkción és is meglepődtem…:)
50 Km vegyesen autópályán, országúton és városkákon át, többször megvolt már ez a távolság de az utolsó út minden űberelt.
Íme képekben:

 

Ez a megérkezésem pillanata, amint látható az út 43 perc volt. (Ennek főleg a mindenhol maximálisan megengedett sebességkorlátozás volt az oka:) és az autópályán telepített fix fotógépek..)

 

 

 

Már is látható, hogy nem egész 50km volt mert az utolsó hatot és azt a néhány lámpát a végén kihagytam 🙂 cserébe kicsit több volt a jobbkezes utca és kevesebb a sebesség:) De mint mindjárt kiderül, megérte.

 

 

 
Átlag sebességnek ez elég jó hiszen a 110 és a 40 közötti 75ös tálag nem mindig tartható hiszen több volt az 50es tábla mint a 110es…:) Szóval az átlag nem rossz.

Ezek a számok önmagukban csak egy út lett volna a sok közül de a lényeget a végére hagyva, nézzük a fogyasztást: 🙂 !!

> 5 L ez ha minden igaz utoljára egy Vw teszten sikerült, ha jól tévedek akkor a Lupo de lehet hogy Polo kategóriás autónak. (aminek fele ekkora a súlya és majdnem kétszer elfér a szóban forgó autóban)

Tehát hybrid autók ide elektromos autók oda, azért ezt még azok sem produkálják. És ezt a legjobban a Priust használó ismerőseim bizonyíthatják. 😛