Minden tiszteletem a hardcore bringásoknak!

A hónap elejével nálam hivatalosan is véget ért az idei bringa szezon. Ez most azért jutott eszembe mert jelenleg esik a hó és reggel a metro felé baktatva néhány srácot láttam akikkel nyáron bizony együtt tekertünk a Duna parton.

Le a kalappal! Nyáron 40 fokban télen hóesésben!  Nekem ez már nem jön annyira be. Íme nyár bringás termése, számokban.

1  GUMICSERE,  életem legdrágább belsője egy rajzszögnek köszönhetően 1500.- Huf. Egy bringaboltban. Kérdeztem az eladót hogy ennyiért megnyomok egy gombot és kicseréli magát? netán sosem lukad ki, vagy ha mégis öngyógyító? Nem értette a poént.  De legalább adott egy pumpát és a boltban kicserélhettem a belsőt.

Tanulság:  Elmentem a tecsóba vettem 4 belsőt 350.- Huf /Db áron és van mindig nálam egy minimpumpa. Fákjú bringaboltos!

1 BALESET. Nem velem, egy bringást a szemem láttára kapott el egy autó. Hiába ültem én is a bringán, nem az autós hibája volt, azt mondom,  a bringás volt a hülye. Vagy színvak, mert a lámpája piros volt! Nem tudom mi lett vele, nem is érdekelt eljöttem onnan.

1 KOCCANÁS. Hülye helyzet volt.  És Én voltam a looser! A világ leghülyébb ötlete volt egyirányú utcába beengedni a bringásokat! Mindenki gondolkodjon el rajta miért….

1 TÖRÖTT LÁMPA. Fogalmam nincs ellenőrzik e a bringa utakat de egy kátyú megoldotta az első lámpámat! Akkora volt a hupli hogy a nem túl olcsó első teleszkóp sem volt képes elnyelni teljesen, amit én éreztem az semmi nem volt ellenben a lámpa műanyag bilincse megreccsent. Nem a világ legdrágább lámpája volt de lent a garázsban a bringák több mint felén olyan van…  sajnálom vehetek újat:(

3 HÓNAP amit tekerni akartam, összejött. Lehetett volna több is de ahhoz képest hogy az első napokban majdnem kinyírtam pár gyalogost és néhány autós meg engem egész jó. Majd jövőre!

9 ÓRA nem is sok. Ennyit tekertem összesen reggel és délután ez idő alatt.

15 Km ÁTLAG sebesség. Jobbra számítottam. De ha belegondolok, hogy pl. a gyalogosok fele nem látja a bringautat és ezért volt hogy többet kellett fékeznem mint amennyit haladtam, lehetett volna rosszabb is.

25 PERC volt  tömegközeledéssel is az út, de mennyivel jobb bringával! Borzalmas volt első nap metrón a tömegben és a fülledt büdösben….

40 FOK ennyi volt a rekord nyáron hazafelé de mondom, ez a negyven fok nem hasonlítható a metrón levő 30 fokkal…  egy titok van nem szabad megállni. Megszűnik az ellenszél és szembefolyik az izzadtság.  Ja és nem ittam sokkal többet mint máskor.  Ez lehet hogy nem túl jó de szomjas nem voltam.

 

TÖBB MINT 700 Km, ez nagyon gyenge 🙁 . Régebben volt hogy 100km megvolt egy hétvégén:( és egy nyár alatt került 2500 Km az órába.   Ellenben ahhoz képest hogy az elmúlt 4 évben  összesen nem tekertem ennyit (gyakorlatilag nullát) nem is rossz. Átlagnak kifejezetten jó!:) Jövőre duplázunk.  Néhányszor otthon illetve az fent az irodában maradt az óra ez kb.  5 nap mínusz a számláló….:(

TÖBB mint 30k Huf megtakarítás, amit nem fizettem a BKVnak. 🙂  Remélem pont ez hiányzott egy metró kocsi felújításához! Ugyan úgy elment csak klasszisokkal jobb helyre 😉

Összességében pozitív volt a csalódás. A mérleget tekintve a negatívumok vannak többen ám látok fényt az alagút végén és a viszonylag jó levegőn elkövetett mozgás öröme, mégis azt mondja, hogy megérte!

Rengeteg a hülye kerékpáros! Egy balesetet láttam csak de én bevezetném a kerékpáros jogosítványt, lehet nem lennék népszerű de ha én mennék neki egy hülye bringásnak és lenne baja az autómnak, nem érdekelne hogy van e baja, leverném mint vak a poharat… mint ahogy az ember is akit telibe kaptam. És igaz volt.

A gyalogosok (fele turista fele honi hülye) nem értik a bringasáv lényegét…  volt akinek kicsit neki kellett menni hogy megértse volt akire elég volt szimplán rákiabálni:)

MOL. van aki szereti van aki nem. Egy pozitívum mindenesetre elmondható. A MOL bringapontok! Jó fej srácok bringát javítanak jól, gyorsan, elmagyarázva kedvesen INGYEN! Senki ne gondoljon nagy javításra de nekem a váltóbeállítás 3 perc volt és jobb mit új korában. Megnézném ez mennyi egy bringa szervizbe… és ahol nekem utoljára csinálták fele ilyen jó nem volt….

Közterület: Ez van amikor megmetszik a fákat. Nyilván akác tehát esélyes a tüske a kerékbe…  Délutánra elsöpörték, vagy összeszedték ugyan de aznap gondolom volt a gumisoknak forgalma… Nekem aznap mákom volt. Azért miközben vágják, nem lenne egyszerűbb mindjárt beleszedni egy zsákba?

Szóval ez mondható el röviden a nyári munkába bringázásról.  Lehetne hosszabban is regélni a sok hülyéről de hosszasan is lehetne írni a reggeli bosszantó ámde kedves versenyekről amiket csak úgy elkövet az ember, mert mi az hogy egy nő megelőzi:)  De most ez nem erről szól. Csak számok és tények. Amik jövőre irányadók lehetnek.