Megmagyarázzák és elhiszed és megeszed!

Az egyik nagy üdítőipari cég (és más italokat gyártó és forgalmazó cég is hasonló útra tévedt) legnagyobb „durranása” volt a kisebb kiszerelésű termékek bevezetése.  Nagyon ritkán, de tényleg csak ha jön valaki veszünk ilyen szarokat mint a kóla, de a minap valamiért éppen kellett. Irány a bolt, elsőre meg sem találtam a cuccot annyira nem is érdekel hogy hol is van.  Első opció, legyen benne cukor? Miért mert az édes, finom és lesz tőle olyan érzésem mintha gyantával nyomnák tele a fejem, na nem mintha innám, de ha már nyitva van még jó, hogy igen…

Tehát a fele termék eleve kuka… aztán ha már veszek akkor ne kicsi legyen mert hát fél literrel egy deci per fő, milyen cinkes már:)  tehát legyen akkor két liter.  AHHA a F@szt, az új kiszerelés 1,75 hogy ki az atom pénisz aki ilyen számokat ki tud nyomni a fejéből, bár hozzáteszem jobb, mint a 1,62…

Tehát két és fél decin B@szakodunk.  A Brandmánia című amúgy tök jó műsorban (a kezdőképen éppen egy sörgyár munkatársa illeg billeg, szó szerint, a nézésétől is hullámvasút érzése van az embernek, csodálom hogy az operatőr nem dobta ki a rókát…. )  az gyártó cég talán „Marketingese” (hogy ez egy mekkora phéló szó) ezt azzal magyarázta, hogy megváltoztak a vásárlói szokások, és míg régebben ritkábban vettünk TÖBB kólát addig ma többször veszünk kisebb mennyiséget.

Tehát ezért csináltak mindenből „kis” kiszerelést, ami a kétliteres esetében két deci csökkentést jelent.

Elmentek B@zmeg a Pics@ba !!!!! Az aki ezt beeszi annak ez a lé már annyira átette az agyát hogy ennek simán örül.

Azért beszúrnám ide az ezzel foglakozó CIKK egyik mondatát:

….Az üzletekben egyelőre még mindkét változat (két literes – én)  kapható, viszont a kétliteres változat több helyen is olcsóbb, mint az 1,75 literes. 

„Cégünk végrehajtott egy minimális, 2 százalékos áremelést, az egész évben tartó árakciók miatt a fogyasztói literárak azonban nem változnak majd. Új, 1,75 l termékeink palackonkénti ára így lényegesen kedvezőbb lesz, mint 2l-es termékeinké volt” – közölte a vállalat. 

Csak egy érdekesség , a termék ára. A tecsóban 200Ft / liter de a 2L persze nincs 400…

Elmentek B@zmeg a Pics@ba !!!!! Ja ezt már mondtam. Észre sem fogjátok venni, amikor a 1,75ös pontosan annyiba fog kerülni mint a mostani 2L!   miközben az a két és fél deci, és a palack méretéből adódó termék gyártási ár csökkenés szépen a gyártó zsebében marad.

Elmentek B@zmeg a Pics@ba !!!!! Ja de ezt már tényleg mondtam. Tehát az évek óta tartó kiszerelés kisebbítés  (van olyan termék aminél a csomagolás ugyan akkora maradt !!! csak benne levő termék lett 5-15%-al kevesebb!)

Frappáns választ adott erre a kérdésre az általam PERSZE megvásárolt CUKROS lét gyártó konkurencia, 375 Forintért.  Kapjátok be a kokánál alapon! Nálam jelentem bejött, ez után sem vettem kólát de ha fogok ez után pepsi lesz az biztos!

pepsi_1De nem is tudom hogy kavarodtam ide, talán mert megzavartak egy kólával 🙂 ahonnan indulni akartam az ez lett volna, hogy minden más termékkel ez így is van ELLENBEN a Kibeb@szott pékeket senki nem Qrja meg azért mert az általa félkilósnak kiírt kenyér az elmúlt 10vásárlás alkalmával még egyszer sem volt fél kiló, és ha az üdítőnél kiakadtam azon hogy lespórolják (NOHA KIÍRJÁK A PALACKRA  – a hülyébbek kedvéért még büszkén is….- a mennyiséget!) akkor a kenyéren is hadd ne spóroljanak már meg egy szeletet minden alkalommal!

Mert hát valljuk be: Mindenki minden alkalommal leméri a kenyeret amit kilósnak vagy félkilósnak vesz?  NEM. Na ugye, ezért tettem meg én és míg a nagy bolthálózatok (akiket ugye kivétel nélkül utálni kell, ha csak nem a Kibeb@szott fantáziátlan ABC vissza feléről van szó) nem mernek kockáztatni, addig a kisebb pékecskék simán lespórolnak minden mennyiségből, és még címke sincs a kenyéren hogy, mi, mennyi és miből…

Így lett az egy hónapon át végzett teszt eredménye az egyik pékségnél az alább kép:

fel-kilo-kenyer

Összességében kapja be mindenki! Nagyon oda kell figyelni és szabad addig vásárolni a nagy multiknál míg megtehetjük, mert azokat annyira figyelik és ostorozzák, hogy sokkal kevésbé mernek trükközni (na azért nem kell őket félteni!!) mint a kicsik.

Konklúzió: B@szd+ pék és B@szd+Koka!