A ronay.hu 2004-ben jött létre, azzal a nem titkolt céllal, hogy információt osszon meg, elsősorban rólam, megunva az ingyenes tárhelyek, reklám felületetekkel tarkított korlátozott szolgáltatásait.
A cél egyértelműen az volt, hogy szakmai és magánjellegű tapasztalatokat osszak meg mindenkivel, mások okulásának céljából.
A profil kezdetben egyszerű volt, képek a mindennapi életemből, néhány szakmai, technológiai megoldás a munkámmal kapcsolatos problémákra.
Az idő és a kor múlásával az oldal kezdett leállni és bár visszajelzések folyamatosan érkeztek mind személyes mind szakmai oldalról, az oldalt idő és kedv hiányában hagytam szépen leállni.
Ez most változott, a két pillér kettévált, így ez az oldal sokkal inkább egy blog jellegű oldallá avanzsált, noha személy szerint a személyes blogokat nem tartom értelmes dolognak, bár sajnos a jövő kétségkívül ez.
Itt nem lesz megtalálható az a közvetlen blog stílus ami percről percre közvetíti egy ember minden mozzanatát, hiszen mind ahogy Én sem vagyok kíváncsi más emberek percről percre történő életére, úgy az enyémet sem vagyok hajlandó publikálni, erre sokkal inkább egy másik oldalam szolgál.
Miden olyan dolog megtalálható lesz itt, ami segít másoknak az élet számos mást is érintő és másoknál is felmerült problémáinak a megoldásában, csak azért, mert a mondás szerint az okos ember más kárán tanul….