Támad a FLIP…

Napokban a környékünkön ( minden szolgáltató által lefedett helyen) elkezdtek demózni egy „új” szolgáltató emberei. Ez a szolgáltató nem más, mint a FLIP.

Nem kell azért akkorát nézni, nem egy új külföldi cég lépett be konkurenciának a kis piacunkra és nem is mostanában, hanem a nagy Magenta-kom egy brendjéről van szó, tehát a szolgáltatás mögött a nagy T-estvér áll.  Nálam itt bukik teljesen a dolog. Na meg még máson is.  Hogy sokaknak nem egyértelmű miről is van szó, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a térítők szerint sokan jönnek át a konkurenciától, aki természetesen minden esetben a  DIGI

Ez mit sem bizonyít jobban, mintsem azt, hogy az éppen hirdetett hűségidő nélküli ár, telefon, tv és internet szolgáltatásra, mindösszesen 3700 Ft, teljesen jó!  Lássuk be, elsőre piszok jó ár. És másodikra?

Másodikra is. Akkor mi az Én bajom? Az hogy ez egy akkora ordas genyóság és átbaszás mint ide Jelruzsálem. Miért is?

Na nézzük. A Diginél ugyan ez a csomag 5300. Mégsem váltok.  Ha jobban megnézzük a csomagokat, akkor prioritásban a legfontosabb az internet. Ebben meg sem közelíti a Digit, az egy gigabites Digi net garantált minimum sávszélessége is háromszor nagyobb mint a Flip csomag MAXIMUM sávszélessége! És ez kit érdekel?

Mindenkit aki nem győzi kivárni, hogy a kedvenc Youtube csatornája betöltődjön vagy a kedvenc híroldalán található összes reklám beforogjon. Csak senki nem vallja be! Lássuk be senki nem akar busszal menni a forgalomban 20Km/órával amikor metróval mehet akár 60al is repülővel még 800-al is, igaz a busz olcsóbb… ( na jó a metrónál nem) . Ezt kevesen veszik figyelembe pedig amikor töltődik az oldal mindenki a fejét fogja, hogy lassú a net… vagy gép, vagy mindegy a lényeg, hogy lassú. Tehát itt bukott a Flip, mert ha leosztjuk a teljes árat a számomra legfontosabbal a stabil és gyors sávszélességgel akkor bizony több mint ÖT forint jut egy egység sebességre, szemben a Flippel ahol meg 37 Ft 🙂 . Tehát akkor számokban: Digi: 1000/300 = 5300.  Flip: 100/10  3700 Ft azaz  a dinnyét hasonlítjuk az almához és az emberek veszik az almát mert olcsóbb és ugye gyümölcs az is. Végül is…

A tv szolgáltatás egy az egybe a Digi közepes csomagjának a másolata, ezzel nincs is értelme foglalkozni. Talán csak annyit, hogy akinek esetleg több Tvje van és még nem állt át teljesen a digiális készülékekre akkor a Diginel még a régi analóg berendezésből is gyakorlatilag bármennyit nézhet egyszerre, szemben a Flippel ahol mindössze egy boxot adnak ingyen….. Így már nem is olyan egyenlő ez sem.

A telefon az érdekesebb. A Flip tűnik (TŰNIK) jobbnak. Az, hogy szolgáltatón belül ingyen van az alap, a kérdés hogy akit hívunk annak Flip e a szolgáltatása/szolgáltatója, ellenben az hogy a leírás szerint „Flipesek között 0 Ft, más belföldi irányba 5 Ft/perc. Igen mobil irányba is.” akkor is odabasz, ha a fél világ ingyen hívható Digivel. 5 Forint mobilra azért több mint jó. Csak egy baj van, akiket hívok valamilyen módon mindegyikkel ingyen van, így nincs szükségem bárkit is 5 Forintért hívni vezetékesről mobilra… Tehát ez annak jó akinek nincs semmilyen telefonja és 5 forintért tökre megéri órákat beszélni mindenkivel. Mondjuk egy vidéki kisvárosban ahol még mobil térerő sincs.

De ki az a mindenki?

És itt jön a plusz csavar. A Flip mivel ugye T-elekom, megtehetné hogy mindenhol elérhetővé teszi a 3700Forintos csomagot. NYILVÁN NEM:)! hiszen miért is adná az a szemét, csak papíron meglevő szolgáltatását 10e. Ft helyett akármennyivel is olcsóbban, ha adott helyen egyeduralkodó és dögöljön meg az a szerencsétlen vidéki aki 10e Ft ért szart sem kap, de annak örülnie kell.

Vegyük észre, a jóságcsomag csak ott érhető el, ahol aDigi is jelen van masszívan! Onnan kell ügyfeleket szerezni ahol a T-elekom nem tud versenyezni, és ahelyett hogy olcsóbban adna, inkább Flipesít, mert azért azt vegyük észre, hogy a Digi mindenhol annyiért adja a netet ott is ahol van konkurencia, ott is ahol nincs….  számomra ez a korrekt és JÓ üzletpolitika és ezért is minden erőmön azon leszek, nehogy egy T-elekom bármilyen szolgáltatás közelébe kerüljek…

Basszák meg!  Csak Digi vagy UPC! Ja és már naponta nézem, hogy mikor lesz elérhető a Digi mobil, de semmi… sebaj kivárom…..

Akinek most úgy tűnik hogy ez egy digi reklám az téved, ugyanis UPC és Digi szolgáltatásokat használok, írhattam volna a Digi helyett azt UPC-t is de annak sincs ilyen csomagja így jelenleg a Digi a legjobb ár érték arányú szolgáltatás. Digi: Mi más? Sajnos nem egy nagy nemzeti cég és éppen ezért szomorú, hogy egy külhoni cég csap oda az összes hazai szolgáltatónak de tulajdonképpen ez miért is lenen baj ha az ügyfeleknek csak JÓ? !!!