Amikor elszáll a net

Minidig is bosszantott a „vidéki” életben, hogy ha volt egy bolt és az bezárt akkor utána nyitásig HelloKitty akár kell valami, akár nem.

Ugyan ez volt a busszal, ami ha elment „normális” időn belül nem jött másik. És ez van a szolgáltatókkal is amik gyakorlatilag azt csinálnak az előfizetőkkel amit akarnak mert nincs másik, amit választani lehet helyette.

Bezzeg a „város…. ” éppen állítgattam valamit amikor is feltűnt hogy egy egyszerű feltöltés nem a megszokott ütemben megy hanem mintha kicsit felpörögött volna.  „Haza” töltöttem fel egy fontos dolgot amikor már rászántam magam egy kvra mert az eddigiek alapján a  4 Gigányi fájlocska pár percig azért teker mire hazaér az otthoni gépem erre a célra szolgáló tárhelyére.

Már álltam volna fel amikor ránéztem a feltöltés mutatóra és a hátralévő időre és meglepődtem hogy itt már nem hogy kvra de felállni sem lesz időm:)

Mivel nem voltam biztos benne hogy a fájl valóban fel ért-e és minden rendben van e vele, nem tehettem mást, beléptem az ominózus gépre és ha már otthon voltam akkor gyorsan néztem is egy sebesség tesztet első körben egy konkurens szolgáltató tesztjét mert hát az ember nem a saját szolgáltatójával teszteli annak minőségét…

Elsőre ez lett:

lolnet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mosoly, valamit elcsztetek srácok (Volt már rá példa máskor is…), nem ezt a csomagot fizetem Fillérekért.

Eltelt fél óra, majd gondoltam ránézek ismét egy másik, sokak által használt tesztelővel:

lolnet_2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Megint csak mosoly:)  TENKJÚ szolgáltató.

Mellékesen jegyzem meg, hogy  „otthon, vidéken”  ez a sebesség még a luxus csomagban sem elérhető és az ottani maximum ami ennek a töredéke,  kerül sokszor a pesti árak többszörösébe és ott a feltöltési sebesség,  még a garantált is egyenlő a bányászbéka feneke alatti értékkel, bemásolom ide mert hát mégsem járja hogy csak úgy mondtak valami kb. számokat:

PR-Net 60 (PR60):
Le- és feltöltési sebesség: 60 Mbps/5 Mbps
Garantált sávszélesség: 20 Mbps/2 Mbps
Havidíjban foglalt adatforgalom: korlátlan
Listaár: 20.500 Ft
Kedvezményes ár: 15.500 Ft
Akciós ár: 9.900 Ft

Eredmény: BAZ’MEG „videéki” szolgáltató.

Update:  2 óra múlva sem csökken:)