Érdekes dolog ez a népszámlálás…

Éppen a népszámlálással kapcsolatos kérdőíveket és adatokat nézem. Megszámlálnak mert a számlálás már csak ilyen. Statisztika leszek a többi ebben az országban életszerűen élővel és olyannal is aki csak távolról „ugatja” az országot. Nem csak darab leszek, egy vonal egy sorban. Olyan adat leszek amiből kiderül hogy jól/ rosszul élek, hülye vagyok e vagy okos, kínai e és ha igen akkor iszlám e. Név nélkül persze.
Statisztika az a tudomány ami kimutatja hogy ha egy hónapig hasmenésem van és utána egy hónapig szorulásom, akkor átlagosan tökélesetesen egészséges vagyok, gyakorlatilag meg elvisz a végbélrák. Tudom mert volt hozzá némi közöm. Mármint a statisztikához.
Szóval már készülök. Merengek észjárásom pallérozottságán, vallásomon az egyetlen biztos dolog az egészben a nemi identitásom, de azt nem tudom jó ne nekem ha bevallom az ellenkező nem iránti érdeklődésem.
Annyi mindenre kíváncsiak. Ami csak a statisztika miatt kell, de ha megnézzük a kérdőívet azért akadnak fehér foltok, vagy inkább feketék amik statisztikailag teljesen feleslegesek de az ADÓSZÁM mellett rengeteg az olyan adat amivel egyértelműen beazonosítható a kérdőívet kitöltő.
Az adatbiztos szerint akit amúgy sem szeretek, a kérdőív rendben van. Biztos sokat merengett a témán miközben fejéhez szegeződött a politika bárdja a jövőjére vonatkozóan mert ki tudja szükség van e rá… (Tartsuk az embert bizonytalanságban és az amúgy sem túl felgyorsult beszédű biztosunk rögtön megemberesedik és összeszedi magát) Annyi kérdésem lenn a kérdőívvel kapcsolatban, de hát a statisztikai adatokra szükség van, a lábméretemtől az autó kerékméretén át a munkahelyemen átfújó szellőztető óránkénti légcserekapacitásáig mindenre. Mert hát ha számolás akkor az már legyen alapos.
Nem úgy mint a repülőkön a kézi számlálóval rohanó stewik, darab darab a végén kijött a szám, mehetünk.
Szóval gondolkodom, merengek lelkem apró fehér vagy fekete kérdésein amire számot kell majd adnom. Becsületesen ahogy mindig is neveltek. Olyan kérdés is van amire nem tudom a választ. Ezeken merengek. Komoly filozófiai kérdések eltörpülnek a száraz adatok mellett. Érdekes lesz az egyszer biztos várom már hogy kedves néni/bácsi becsenget aznap amikor én leszek neki a 29. ember aki egy szál gatyában nyit neki ajtót hogy miután kedves mosoly közepette elveszi pakkot azonnal be is csukja neki…. de addig még van min merengenem:)

Vélemény, hozzászólás?