Archive for May, 2017

Azt gondolná az ember, hogy a hétfő a hét legrosszabb napja, mert hirtelen belecsöppenünk a latymatag hétvége után, a múlthét el nem végzett munkái és héten ránk váró munkák egyvelegébe.

Már elmegy a kedvünk mindentől. A Kedd már az erős kezdés szokott lenni, beletörődve a ránk váró megoldandókba.  Ha ha. Már ha nem így indul a nap:

Mert ugye kis naivan hosszas könyörgés után engedtem a frissítéseket, mert untam már rányomni, hogy majd majd. Meg ugye van volt ez a WannaCry para is szóval biztos ami nem biztos alapon, hát végre csinálja.

Win boot hello

Win boot hello

Nem is lett volna baj, ha ez után nem 35 percet néztem volna a semmit vagyis a revertinget… Csak sikerült neki végül is egy hosszú kvzás megvolt közben. Kétszer is. Aztán már bele is csaphattunk a lecsóba  munkába, helló ez a nap jól kezdődik.

Aztán kissé sietvén távozva, (piszkosul benéztem az órát) hazafelé tekerve, furcsa érzés kerített hatalmába éppen félúton a start és a cél állomások között. “ÓÓÓÓ hogy bassza meg a kurva élet! ” felkiáltással fékeznem sem kellett mert már magától is megállította a vasat a tök lapos hátsó kerék.

(Amióta az eszemet tudom kerékpározom. Az első defektet otthon kaptam a kemping biciklimen, az durrant akkorát hogy majdnem berosáltam, de csak röhögni tudtam rajta. Azóta letekertem jó pár ezer kilométert és elmulasztottam vagy 25-30 évet, és két kerékpárt de soha nem volt többet ilyen defektem.  Az előző vason talán ha 4x cseréltem belsőt. Sunyi tüskéknek és rajzszögeknek köszönhetően. Külsőt pedig egyszer a ~20év alatt (igen a Schwalbe külsőt eltettem mert jobb állapotban van mint amit akkor gyorsan venni tudtam egy azóta megszűnt átbaszós budai bringaboltban, Kenda-t. Szóval nem volt túl sok élményem ezen a téren.)

Ez azért piszok gáz, mert ebben a hónapban már a HARMADIK kurva defekt, és mint most is “felkészülten” profi módon, tartalék belső (nélkül) álltam az Árpád-híd pesti lehajtójánál.  A forgalom zaja nyomta csak el anyázásomat. Mert az azért volt. Nézem a kereket keresem a sunyi kis rajzszöget, tüskét vagy mifaszt, (legutóbb egy gyufafejnyi törött üveg) ami a legnagyobb sietésem közbe megállított, de amikor megláttam a “kis mifaszt”!! Nem hittem a szememnek. Hát íme lássátok feleim szümtükkel, mert szó szerint ez felért egy halotti torral/beszéddel, ez a szar rituálisan kivégezte a belsőmet, és hagyott nem kis nyomot az amúgy szerintem full legalja Kenda külsőmön:

Ez meg mi??? Kilógott vagy 2-3centit, azon gondolkodtam hogy hogy nem akadt meg a vázon a hátsó villák kereszt merevítőjénél.

Aztán elkezdtem kihúzni és nem hittem el. Mint amikor a bűvész a “szájából” húzza ki a kendőt és már vagy 20 méter kihúzása után még ennyi kijön…

Íme a “kis mifasz”, egy szabályos 17,5 cm széles térőkő mellett. Látszik, hogy szépen megmunkált, mindkét végén “eldolgozott” 7-8 cm hosszú “kis” izé.

Jó lenne ha valaki elmagyarázná, hogy egy ilyen cucc, hogy tud olyan helyzetbe kerülni, hogy hátsó kerékkel ( ez amúgy tök fura, eddig csak hátsó defektem volt) átmenve ez, így beleálljon a gumiba?!?…

Nem egy fáról leesett tüske, vagy elhagyott (direkt) rajzszög, hanem egy mindkét végén “kidolgozott”, 7-8 cm hosszú 3mm vastag basz.

Nem tudom mi ez de kollégám szerint csak gondosan kihelyezve lehetséges belehajtani úgy, hogy az ilyen kárt okozzon. Lehet. És köszi szépen.  Íme az e havi “termés”,  két Continentál ( egyik sem élte meg az egy hónapos kort) és a legújabb egy olasz valami, összesen 4800 Ft értékben….. ami már egy fél bérlet ára.

Piszok drágák. Azért azt hozzá kell tenni, hogy mindkét esetben sikerült egy egy bringás bolt 500méteres közelébe kerülnöm. Tehát kis tolás, vásárlás belső csere, pumpálás és már egy laza 20 perces és ~1700 Forintos kitérő után mehettem is tovább…

Szóval egy jól kezdődő nap a lehető legtutibban folytatódott, és persze hálás vagyok, hogy nem egy moszuli ház romjai közt éh halok éppen de azért bassza meg ez a Kedd….

 

 

ÉÉÉÉSSS IGGEEENNN !!! Immár egy  hat hónapja,  hogy a Pesttől mindegy 20kmre levő faluban (falu és kész) beköszöntött az internet kora.

Nem is igaz hiszen, már vagy 10éve, hogy az akkor TV Network kihúzta a kábelt csak, hogy azóta mindenféle varázslat és csoda folytán, az akkor világszínvonalú szolgáltatást bedarálták, és a TV Network szolgáltatását egyszer csak átvette a PR-lófasz Telekom.  (Csak jelzem, hogy a TV network oldalán az alábbi szolgáltatások még most is megtalálhatók: http://www.tvnetwork.hu/szolgaltatas_net_csomagok.html teljesen korrekt árazással!!)

Lényeg a lényeg, hogy kis idő és némi mókolás után eljutott oda a település, hogy szinte kizárólagos kábeles net lefedettséget, csak a PR-lófasz Telekom tudott produkálni,  persze alternatívaként akkor is ott volt az DSL szolgáltatással az Invitel valamint néhány kis helyi cég rádiós próbálkozás, de lássuk be, a NET kábelen jön, gyorsan és biztosan, ezt meg akkor csak a (Tv Network) PR-lófasz tudta. (?? vagy nem)

Éppen csak két dolog hibázott, a gyors és a mindig. Mert miután fura módon már nem a TV Network szolgáltatott, a “szolgáltatás” oly mérvű leépülésen ment át, hogy csak pilláztunk, mint AV a kaszinó tulajdonosok éves gyűlésén.  (értjük… vannak vagy hárman sem…)

Szóval voltak is panaszok, a legsegítőkészebb szándékkal jeleztük a hibát (konkrétan megoldással tálalva)…  nagy nagy nyűglődések árán, való semmi sem történés…  A pontot az I re az tette fel amikor az akkor még működő (azóta jobb létre szenderült helyi) ügyfélszolgálaton a hölgy azt találta legjobb tudása szerint mondani, hogy ha nem tetszik lehet menni máshoz. Azaz vagy lepkehálóval netetfogni vagy vissza DSL középkorba.  Miért nem vettem ki a hölgyet a pult mögül? Talán mert egy szar cégnél dolgozott és nem is velem volt baja, hanem a seggfej főnökei, nála is így érvelhettek, szóval mosolyogva mondtam hogy oké.  Aztán persze még évekig szopás mert nem volt más, míg nem végül a Telekom elkezdett kábelezni. Dehát Telekom? Szarból trágyába? Ehhhh akkor maradjunk a szarba és mennyire megérte várni, mert 2016ban megérkezett az UPC!!!! Most lehet persze mondani, hogy a DIGInek jobban örültünk volna, de komolyan mondom olyan eufória öntött el, amikor láttam hogy körülöttünk minden utcában elérhető “A” szolgáltatás, hogy el sem tudom mondani.

A várakozás nem volt kibírható hetente kétszer hívtam az UPC-t hogy adott utcában mikor lesz már szolgáltatás, “még nem látjuk” volt a válasz, hónapokig ment az “ott vagyunk már??” adok-kapok… míg nem egyszer csak, az “ott vagyunk már ” kérdésre, IGEN volt a válasz. Még aznap megköttetett a szerződés, és azóta is minden gond és hiba nélkül jön, az előző szolgáltatásban mind sebességben, mind árban lényegesen jobb és minőségibb szolgáltatás.

Erről nincs is mint mondani! Működik. Korrekt ügyfélszolgálat, weben ügyfélkapun keresztül minden megoldható pár percen belül.

Jó lenne ha kötelezővé tennék, hogy minden helyen legalább kettő de jobb ha 3 szolgáltató kínálná a szolgáltatását. Mind a mobilban…

Remélem a PR-Teleszar meg lehúzza a rolót “lehet menni máshoz”!

Múlthéten lehetett hallani a hírekben, hogy a körúti villamosok számára kedvezően, EU-s forrásból 40millióért átprogramozott lámpákat, az 5év lejára után visszaállítják. Mert zúgolódtak az autósok stb stb.

Ha 5éve 40 millióért csinálták meg akkor most mennyi volt a visszacsinálás. Naivan gondolom, hogy akkor elmentették a konfigurációt és most csak visszatöltik. Azaz semmibe.

Friss hír, hogy alig pár nappal az 5 évvel ezelőtti állapotra való visszaállítás után, VISSZAÁLLÍTJÁK a villamosoknak kedvező állapotra.  Nem kommentálnám, ez is az alaposan előkészített és átgondoltan működő döntések egyike, amiken már meg sem lepődünk.

Gondolom megint csak visszatöltik az utolsó konfigokat…

Na de mi van ha nem? Megkérdezte valaki hogy ez a két “átprogramozás” mennyibe is került. Mert nekem az az 5 évvel ezelőtti (utált, szemét)UNIÓS támogatásból átállított 40millió is kurva soknak tűnik, bár ha valahol szépen felépült belőle egy takaros családi kúria,  pár hektár legelővel és istállóval akkor még kevés is.