Archive for November, 2016

Felkel a ZEMBER reggel minden gond és probléma nélkül, és aztán valami hülye ötlettől vezérelve úgy dönt, csinál magának valami problémát.

Nehogy már nyugodt legyen ez a nap(sem) …

Adott egy eszköz ami sosem elég jó, sosem elég gyors, sosem elég semmi, egyszerűen kell, hogy jobb legyen.

Legyen ez akár tv, akár telefon, óra, router bármi amit szoftveresen szét lehet cseszni. Miért is lenne jó a gyári bármiből is, ha okos emberek mindig tudnak javítani rajta és hát miért is ne próbáljuk ki ha a gyári állapot, hogy is mondjam, működik-működik de azért hagy némi kívánni valót.

Nyilván a nem a 7 ezres “tplinkkel” kezdjük, sokkal inkább a 70 ezressel, pláne ha a gyártó (nem Tp-Link) két év után parkolóra (EOL) tette a terméket.  Lényeg a lényeg “okosíccsssuk de meg ám” alapon.

Mivel nem hülye gyerekek vagyunk elolvassuk a figyelmeztetéseket és minden hogyan NE cseszd el posztot, aztán persze elcsesszük.

Ez akkor vesszük észre, amikor az eszköz 5 perc után is bénán mereven világít semmi életjelet nem produkálva.

“ugyan várni kell” írták a fórumokon, semmi para újabb 10 perc után már piszok gyanús az a semmit tevés.

Ekkor kezdődik a BRICKELŐK “évődő” szakasza.

Indítsam újra e vagy ne? Mi van ha mégis csinál valamit és a türelmetlenséggel rontom el? Mi van ha csak egy kis idő kell még neki és jobb lesz mint új korában?

Évődés ez nem kicsit de 20perc után jön a “belátás” szakasz, ennek reszeltek próba reset és ima a next lépés.

Persze semmi, sőt, rontván a helyzetet már visszajelző LED-ek (nem)villogásából látni, hogy itt bizony nagyobb a gáz mint másodjára (is) reméltük.

Aztán jön a “felfogás” fázisa, ezt elbasztuk. Se kép se hang, semmi reakció 50 ki/be kapcsolás resetgomb nyomkodás után ott áll a cuccunk és belép a képbe a “BAZMEG EZ DRÁGA SZOPÁS LESZ” képlet, és már nézzük is a cucc árát a neten ami legolcsóbb helyen is 58e Ft.

DON’T PANIC ! olvasni mindenhol hát persze akkor higgadjunk le, a “beletörődés” szakaszban már ássuk a gödröt az eszköz számára, új értelmet keresünk földi megnyilvánulásának, lesz ez még fasza virágállvány vagy pöcöktartó polcocska, csak két tiplivel fel kell fúrni a falra, ilyen dizájn cucca egyik hpmosolylakberendezőnek sincs…  Hálistennek hamar kilábalunk és legszebb HP mosolyunkat elővéve “na ne bassza már meg hogy kidobjam” felkiáltással következik az “most már tényleg mindegy, megoldom” szakasz.

Fórum keresés, túrás minden kipróbálás, semmi. Szedjük szét mert több darabban jobban látni a hibát és ha már úgyis mindegy, legalább nézzük meg mi került ebben ennyibe. Aztán jön a szikra, adjunk neki sorosan ha már a hálózatos elérés minden formája totál kudarc. EEEEEEgen ám, kinek a gépén van még 2016ban soros port?? HÁT ANNAK aki kb 10éves alaplappal tolja:) és milyen jó is az, amikor minden harmadik bekapcsolásra éled fel a masina, de most bezzeg van soros port. Persze csatlakozók nélkül így némi UTP kábel blankolás után rendelkezünk a szükséges szálakkal. Marha vicces tollal, ollóval és apró szarokkal kipeckelt kábelek másik végét kézzel a megfelelő helyekre szorítani, úgy hogy a mentő szoftver kapcsolatot is találjon és meg is tartsa arra a röpke 5-10percre míg felvánszorog a FW.  Nyilván elsőre nem sikerülhet, de már minden mindegy alapon próbáljuk meg megint, csak most használjuk fogpiszkálót, radír darabkát tollkupakot és más nem vezető cuccot, stabilizáljuk egy kólás kupakkal, majd támasszuk be egy aszal alatt levő mélynyomóval fent meg két kézzel próbáljuk, miközben nem világítunk a másik kezünkben levő telefonnal.  Ez a látás rovására megy, de higgyük el harmadjára már csukott szemmel eltaláljuk a pontokat…

Aztán várunk a “para/ima” fázis… nyilván nyomjuk az imát… (nem)!

X idő elteltével valami felvillan, hopppp ez eddig nem volt aztán egyre több kis LEDecske kezd életjelet adni.

“izgulok izgulok…” valami lesz így 4 óra szopka után ÉS LÁM LÁM elkezd az eszköz “szíve” verni, és hopppp reagál a hálózatos megkeresésre is…  Jöhet az “FCK YEAHHH “ fázis, nem baszol ki velem te gyógy mert ezt is megcsináltam élmény. Ami jó, megérdemel egy kv-t.

itworks_r7500

Íme az UNBRICKED cuccos, vissza a jelenbe és csak egy fél napot basztunk el mellyel elértük, hogy az eszközünk VÉGRE pont úgy működik, mint megreformáló szándékunk előtt, aminek ellenben most, nagyon NAGYON örülünk. Köszönöm így marad…