Archive for September, 2015

“…minden reggel: Felkelek.  Ahogy vagyok, egy szál gatyában lecsattogok (télen is) az alattunk levő lottózóba, befizetem az szegények adóját (veszek lottót) és várok… 30 éve szart sem nyerek! Követelem hogy adják vissza a befizetéseimet!…”

–Hülye vagy B@zmeg? Mér kéne visszakapni?  Hát szerencse játék, azt ígérik hogy NYERHETSZ!

– De hát a

károsultak tüntetnek hogy visszakapják az Qrv@ nagy haszonnal ígért pénzüket, ez kb. pont az a szerencsejáték, értsd: TŐZSDE!

— Na jó de a lottóba önként tetted be a pénzed a Quaestorosoknak meg fegyvert tartottak a  fejükhöz, nekik ezért jár vissza, ők nem is akarták, beérték volna a banki alapkamattal is ami negyed a nekik ígérteknek de hát a fegyver az nagy érv!

– Aha értem. De ettől még kapják be.

— Nem B@zmeg csak a mohóságra rábasztak és most ahelyett hogy farok behúzva kussolnának hogy, hogy lehettek ilyen kapzsik még nekik áll feljebb, ráadásul a kormány azonnal melléjük állt, igaz AZ még valahogy kivette a pénzét az utolsó (utáni) pillanatban, és hogy ne derüljön ki valami Qrv@ nagy mutyi inkább megszavazták, hogy persze mindenki visszakapja a pénzét csak ne derüljön ki amit csináltak.

– Most akkor Te nem adnád szegényeknek vissza életük megtakarítását?

— Elb@szták? El. Nem adnám. A cégnek voltigaza, találtak pár faszlámát akiket jól lehúztak és kész!

– És miből fogják (remélem nem) visszakapni?

— Abból B@zmeg amit te a bankodnak fizetsz a nulla kamatért! Mert a helyett, hogy brókernek adtad -OKOSAN-, inkább mocsok bankban tartod. Szóval kapják BE ha visszakapják és találja meg őket egy másik Quaestor csak csinálja okosabban!!

 

 

Halál a multikra! (kivéve persze ha csak nem a Kibeb@szott fantáziátlan ABC vissza feléről van szó). Na akkor mutatok egy képet, amit egy kis boltocskában lőttem. Vasárnap, mert Én bezzeg ahelyett hogy a térdemről a szőrt koptatnám álszentként a közeli “Csörcsben”, szívesen vásárolnék az úr VÁSÁRNAPNAK kikiáltott napján…

Imhol e: az a tej amit ha nagyon úr vagyok a két közeli NAGY (amúgy konkurens) és az egyik kisebb boltban 215-30között megkapok az bizony VASÁRNAP (-i napon is nyitva tartó boltocskában) ennyi:

l draga-tej

Amúgy nem ezt szoktam venni, a kínálatban vannak (most éppen lent van a “tej index”: ) ) 170 től  természetesen 2,8as már majdnem tejre teljesen hasonlító italok. Tehát ez a majd száz forinttal nagyobb ár, napi egy literrel számolva ~3000 Ft /hó-t eredményez, csak azért mert a Kurv@ multinál olcsóbban tudok vásárolni.  És ez egy termék, egy hónapban!

Nyilván a Kurv@ politikusok, akik szerint havi 47 ezerből is meg lehet élni, el sem tudják képzelni hogy van olyan hely aZ parlamenten kívül, ahol nincs ingyen a kv, a tej, és az újság meg a kaja, meg a fűtés és mivel mindenüket az adókból fizetjük fogalmuk sincs mennyiből élnek havonta, pont leszarják ezt az összeget.

De hát ha nem ilyen (elnézést a nem iszervektől) F@szkalapok lennének akkor talán még közönyösek is lennénk irántuk nem pedig utálnám mindegyiket,  jobban mint a szomszéd medveQrókat.

Ennyit akkor a kisboltok versus multikról.

Az egyik nagy üdítőipari cég (és más italokat gyártó és forgalmazó cég is hasonló útra tévedt) legnagyobb “durranása” volt a kisebb kiszerelésű termékek bevezetése.  Nagyon ritkán, de tényleg csak ha jön valaki veszünk ilyen szarokat mint a kóla, de a minap valamiért éppen kellett. Irány a bolt, elsőre meg sem találtam a cuccot annyira nem is érdekel hogy hol is van.  Első opció, legyen benne cukor? Miért mert az édes, finom és lesz tőle olyan érzésem mintha gyantával nyomnák tele a fejem, na nem mintha innám, de ha már nyitva van még jó, hogy igen…

Tehát a fele termék eleve kuka… aztán ha már veszek akkor ne kicsi legyen mert hát fél literrel egy deci per fő, milyen cinkes már:)  tehát legyen akkor két liter.  AHHA a F@szt, az új kiszerelés 1,75 hogy ki az atom pénisz aki ilyen számokat ki tud nyomni a fejéből, bár hozzáteszem jobb, mint a 1,62…

Tehát két és fél decin B@szakodunk.  A Brandmánia című amúgy tök jó műsorban (a kezdőképen éppen egy sörgyár munkatársa illeg billeg, szó szerint, a nézésétől is hullámvasút érzése van az embernek, csodálom hogy az operatőr nem dobta ki a rókát…. )  az gyártó cég talán “Marketingese” (hogy ez egy mekkora phéló szó) ezt azzal magyarázta, hogy megváltoztak a vásárlói szokások, és míg régebben ritkábban vettünk TÖBB kólát addig ma többször veszünk kisebb mennyiséget.

Tehát ezért csináltak mindenből “kis” kiszerelést, ami a kétliteres esetében két deci csökkentést jelent.

Elmentek B@zmeg a Pics@ba !!!!! Az aki ezt beeszi annak ez a lé már annyira átette az agyát hogy ennek simán örül.

Azért beszúrnám ide az ezzel foglakozó CIKK egyik mondatát:

….Az üzletekben egyelőre még mindkét változat (két literes – én)  kapható, viszont a kétliteres változat több helyen is olcsóbb, mint az 1,75 literes. 

“Cégünk végrehajtott egy minimális, 2 százalékos áremelést, az egész évben tartó árakciók miatt a fogyasztói literárak azonban nem változnak majd. Új, 1,75 l termékeink palackonkénti ára így lényegesen kedvezőbb lesz, mint 2l-es termékeinké volt” – közölte a vállalat. 

Csak egy érdekesség , a termék ára. A tecsóban 200Ft / liter de a 2L persze nincs 400…

Elmentek B@zmeg a Pics@ba !!!!! Ja ezt már mondtam. Észre sem fogjátok venni, amikor a 1,75ös pontosan annyiba fog kerülni mint a mostani 2L!   miközben az a két és fél deci, és a palack méretéből adódó termék gyártási ár csökkenés szépen a gyártó zsebében marad.

Elmentek B@zmeg a Pics@ba !!!!! Ja de ezt már tényleg mondtam. Tehát az évek óta tartó kiszerelés kisebbítés  (van olyan termék aminél a csomagolás ugyan akkora maradt !!! csak benne levő termék lett 5-15%-al kevesebb!)

Frappáns választ adott erre a kérdésre az általam PERSZE megvásárolt CUKROS lét gyártó konkurencia, 375 Forintért.  Kapjátok be a kokánál alapon! Nálam jelentem bejött, ez után sem vettem kólát de ha fogok ez után pepsi lesz az biztos!

pepsi_1De nem is tudom hogy kavarodtam ide, talán mert megzavartak egy kólával 🙂 ahonnan indulni akartam az ez lett volna, hogy minden más termékkel ez így is van ELLENBEN a Kibeb@szott pékeket senki nem Qrja meg azért mert az általa félkilósnak kiírt kenyér az elmúlt 10vásárlás alkalmával még egyszer sem volt fél kiló, és ha az üdítőnél kiakadtam azon hogy lespórolják (NOHA KIÍRJÁK A PALACKRA  – a hülyébbek kedvéért még büszkén is….- a mennyiséget!) akkor a kenyéren is hadd ne spóroljanak már meg egy szeletet minden alkalommal!

Mert hát valljuk be: Mindenki minden alkalommal leméri a kenyeret amit kilósnak vagy félkilósnak vesz?  NEM. Na ugye, ezért tettem meg én és míg a nagy bolthálózatok (akiket ugye kivétel nélkül utálni kell, ha csak nem a Kibeb@szott fantáziátlan ABC vissza feléről van szó) nem mernek kockáztatni, addig a kisebb pékecskék simán lespórolnak minden mennyiségből, és még címke sincs a kenyéren hogy, mi, mennyi és miből…

Így lett az egy hónapon át végzett teszt eredménye az egyik pékségnél az alább kép:

fel-kilo-kenyer

Összességében kapja be mindenki! Nagyon oda kell figyelni és szabad addig vásárolni a nagy multiknál míg megtehetjük, mert azokat annyira figyelik és ostorozzák, hogy sokkal kevésbé mernek trükközni (na azért nem kell őket félteni!!) mint a kicsik.

Konklúzió: B@szd+ pék és B@szd+Koka!