Archive for June, 2012

Hosszas eszmefutattás nélkül egy rövid mondatban: Az ember képtelen együtt élni a természettel és ez immár évszázadok óta nyilvánvalóan a bolygó fokozatos amortizációját eredményezi.
Ennek több oldalon sorolható okai vannak, de mindennek az okozója egyértelműen az ember. Hiába próbálják egyes kutatók a természetre (a tehén bélgázára, a fossziliák bomlására, az olvadó sarki jégben tárolt üvegházhatást okozó gázok felszabadulására… és más f@szságokra) fogni, és hogy ez egy természetes folyamat ami évtízezredenként ismétlődik. Én ebben nem hiszek. Minden ok, kiváltójának az embert és annak “áldásos” tevékenyéségét látom. Azt a társadalmat amiben és ahogyan, valamint a gondolkodásmódot amiben a föld lakóinak 95%a él. Ez alól kivételt szerintem csak azok a benszülötek képeznek akik még nehezen megközelíthető őserdőkben és/vagy szigeteken vagy eldugott sivatagi területeken vegetálnak a kihalás szélén, mert a 95% szépen ügyesen őket is kiírtja. Mit vesztünk?
Mondhatni mindent.

Virágot ami majdnem olyan magas mint egy ember:


Virágot ami úgy ragyog mint a nap és megtöri a zöld nyugalmát:

Virágot, aminek belseje egy világ más élőlények számára:


Pillangót, amit gyerek korunkban (már akinek volt olyan) kergettünk:

Madarakat akik reggel 5kor ébresztenek úgy hogy jó érzés felkelni:A mókust aki szó szerint pózol a kamerának, és hálás minden apró magvas falatkáért:

A saját kertünk gyömülcsei ami sokkal édesebbek mint a világ másik feléről ideutaztatott műanyag nyövények, és pár csepp vízért cserébe édes, vagy csípős ízzel jutalmaznak:

95% fel sem fogja mi az amit tesz azért hogy minél hamarabb kicsinálja ezt a bolygót. Sci-fi be illő (és onnan jövő) ötletek, gyarmatosítsunk más bolygókat. Röhej. Gyarmatosítottuk amerikát, aminek az lett a vége hogy kihaltak az őslakók és a kontinens benépesedett agyhalottakkal. S a mai napig ezek az agyhalottak igen komoly erőként szerepelnek Földünk tönkretételében.
Gyarmatosítottuk ami azt jelentette, hogy olyanná változták amilyenné akarták mit sem törődve a környezettel. Persze ez nem Amerika egyeüli érdeme, nézzen szét mindenki a saját környezetében. Mindenki lesz@rja a környezetet mert mindenkinek az a természuetes hogy az olyan amilyennek Ő akarja. Persz eehhez nem árt némi gondolkodás ami az agy meglétének egyenes követekzménye. Na ez hiányzik az emberiség 95%ból. A kényelem, a lustaság, az élhetetlenség pár száz év múlva oda vezet hogy nem lesz ivóvíz, nem lesznek változatos állatfajok, nem lesz zöld terület, ellenben mindenki fene nagy képernyőn nézheti, a természetfilemket amik már vagy 30 éve nem mutatnak újat, lévén a természet maga mint olyan már nem fog létezni. Mit veszíthetünk? Max. atkapcsolunk más csatornára

Milyen jó lesz valakinek ezeket a képeket 1000év múlva nézni…. akkor már csak emlék lesz mindez. Jó úton haladunk! Én még kicsit azért küzdök ellene…..