Archive for the ‘Premiers’ Category

Remake. Mert ez most divat.  A kérdés csak annyi, hogy érdemes e. Aki nem tud kitalálni valami újat, az inkább ne kezdjen el egy klasszikust majmolni – szerintem -.

A film. Akinek a születési dátuma utolsó két számjegye nagyobb mint 90 azok nyugodtan nézzék meg a filmet,  egy sima véres trancsírozós 2010 es szabályokkal moderált para-film. Vigyék a barátnőt is, kitűnő alkalom egy kis mozis összebújásra egy két szem eltakarós jelenetnél.

Maga a történetről annyit, hogy egy álmos kisvárosban a diákok, elkezdenek mindenféle furcsa dolgot álmodni, és ami még furcsább, olyan mintha ezek az álmok valóságosak lennének, legalábbis a végkifejelt szempontjából.

Az álmoknak természetesen oka, az okának pedig neve is van Freddy Kruger személyében, aki viszonylag egyszerű módszerekkel segíti az álmodókat a halál felé vezető rögös úton.

Aztán szép lassan ki is derül az k okozat és mindenki boldog amíg mindenki meg nem hal….. minél hamarabb.

Azok akik 90 előtt születtek, még talán láthatták a vége felé kicsit kifulladó Elm Street “sorozat” eredeti változatait.

Ennek tükrében már más a helyzet. Az eredeti kissé véresebb volt, a halálosztó maszkja kicsit jobb volt, sokak szerint az alakítása is.  Így már nem biztos hogy érdemes elmenni és ismét megnézni, akkor inkább már az eredeti változatot nézzék meg akár DVD-ről akár az Internetről.:)

Az eredeti Freddy:

Thx Juditnak a korai jegyekért:)